Õrizetbe vették a kecskévé változott fegyveres rablót

Infostart
2009. január 27. 05:45
A nigériai rendőrség egy kecskét vett őrizetbe; az állatot azzal gyanúsítják, hogy autót lopott.

A fekete-fehér színű kecskét nigériai polgárőrök vitték be a rendőrségre, azt állítva, hogy a "szörny" valójában egy fegyveres rabló, aki fekete mágiát alkalmazva emberből kecskévé változott - így tudott megmenekülni, miután megpróbált ellopni egy Mazda 323-as típusú autót.

A kwarai tartományi rendőrség szóvivője elmondta: a polgárőrök éppen járőröztek, amikor meglátták a két bűnözőt, ahogy megpróbálnak elrabolni egy autót. Üldözőbe vették az elkövetőket, de az egyiküknek sikerült elfutnia, a másik pedig - a polgárőrök beszámolója szerint - menekülés közben kecskévé változott.

"Nem tudjuk megerősíteni a történetet, a kecske mindenesetre őrizetben van. Nem alapozhatjuk feltevésünket egy misztikus információra. Tudományosan kell bebizonyítani azt, hogy az ember képes kecskévé változni" - tette hozzá a szóvivő az eset kapcsán rendezett sajtótájékoztatón.

Nigériában, az afrikai kontinens legnépesebb országában sokan hisznek az efféle boszorkányságban. Állítólag sokan látogattak el a rendőrségre, hogy saját szemükkel lássák a kecskévé változott embert.