Egy pingvin, amelyik irtózik a víztől

Infostart
2009. január 23. 13:37
Utálja a vizet a 11 éves Kentucky, a pingvin, ezért aztán míg a többiek a medencében játszanak, ő csak magányosan ücsörög a szikláján.

Egy pingvin lett a Blackbrook Állatkert sztárja - mert irtózik a víztől. A vízfóbiás Kentucky - így hívják a 11 éves pingvint - makacsul ácsorog egy sziklán, és nem hajlandó játszani 23 társával a vízben.

Az állatkert igazgatója szerint, mivel Kentucky törpének született, számos problémája lesz az életben. A víz túl hideg neki, ezért nem hajlandó belemenni. Így aztán hamar híres lett, hiszen szokatlan egy pingvintől, hogy nem szereti a vizet.

A személyzet naponta kétszer mégis belekényszeríti a vízbe szegény Kentuckyt, hogy a tolla tiszta maradjon. Máskor csak ráfröcskölnek egy kis vizet.

A gondozók egyike megjegyezte: sokan azt hiszik, az állat allergiás a vízre, de nem, egyszerűen jobban szeret a szikláján ücsörögni, míg a többiek a vízben játszanak. Mindenki imádja, ahogy kicsit magányosan nézelődik, de nem lehet neki jó - tette hozzá az illető, aki szerint az eset olyan, mintha egy majom alulról nézné, ahogy a társai fát másznak.