Tíz napot töltött halott anyja mellett a nyolcéves kisfiú

Infostart
2009. január 21. 20:00
Tíz napig élt halott anyjával egy lakásban egy nyolcéves amerikai kisfiú, mire el merte árulni a családot ismerő, aggódva kérdezősködő boltosnak, hogy a "mamája már egy jobb helyen van".

A 41 éves asszony a detroiti rendőrség feltételezése szerint január 9-én halt meg, de a kisfiú erről nem szólt senkinek tíz napig. Puffasztott rizsen, vajon és liszten élt.

A kisfiú és az édesanyja a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után költözött Louisiana államból Michiganbe. Az asszony hiánya a szomszédban lévő bolt tulajdonosának tűnt fel, az elmúlt másfél évben ugyanis rendszeresen ott vásároltak.

Az utóbbi időben azonban a gyerek egyedül jött - néha a nagy hidegben is csupán pizsamában, és csak rágcsálnivalókat vett. Bár már az első alkalommal megkérdezte a gyereket, hol az anyja, komolyan csak akkor kezdett aggódni, amikor a gyerek már nem készpénzzel, hanem az asszony bankkártyájával akart fizetni.

Akkor már konkrétan arra kérdezett rá a kisfiúnál, hogy él-e még egyáltalán az anyja - a gyerek akkor vallotta be az igazságot, a boltos pedig azonnal hívta a rendőrséget.

Az eset azért nem tűnt fel másnak, mert a gyerek magántanuló volt, nincsenek testvérei, az apja pedig már évekkel korábban elhunyt. A rendőrség most próbálja felkutatni a rokonait.