A pápa meghódítja a Youtube-ot

Infostart
2009. január 20. 10:40
XVI. Benedek pápa forradalmi újításra készül: jövő héten elindítja saját oldalát a Youtube-on. Nem ez az első eset, hogy a Szentszék a modern technikát alkalmazza hívei informálására.

XVI. Benedek pápa beszédeiről készült videófelvételek és hanganyagok, illetve a Szentszék hírei lesznek láthatóak és hallhatóak jövő héttől a Youtube videómegosztó oldalon, ahova a Vatikán maga teszi fel a pápával kapcsolatos anyagokat.

A célközönséget nemcsak a katolikus hívők jelentik, hanem azok az internetezők is, akik rendszeresen szörfölnek a népszerű Youtube oldalán. A szájtot a videómegosztó oldalt birtokló Google-lal együttműködve a vatikáni rádió és tévé működteti majd.

Bár a katolikus egyház központjának ez az eddigi legjelentősebb próbálkozása a modern tömegkommunikáció eszközeivel, 1995 óta már működik a Vatikán hivatalos weboldala, amelyen többek között a pápa bejelentései és intelmei olvashatók. De van saját újságja (L'Osservatore Romano), sőt rádióállomása is, amely 39 nyelven sugároz. Vatikánvárosban összesen hat webkamera is működik, az egyik folyamatosan II. János Pál pápa sírjánál.