Mínusz 20 fok lesz éjszaka

Infostart
2009. január 9. 11:09
Jövő hét elejéig marad a hideg időjárás, majd kis mértékű enyhülés várható - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István kiemelte: az a szokatlan, hogy már több mint két hete nagy területen van hideg.

Az elkövetkező napokban is marad a hideg időjárás - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István kifejtette: a Kárpát-medencét fagyos levegő tölti ki, és nem várható olyan front, amely ezt kisöpörné. Kevés lesz a felhő, az éjszakai órákban helyenként pára, köd képződik.

Erős lesz lehűlés, szombatra virradóra mínusz 11-16 Celsius-fok, míg a havas területeken, főként az ország északkeleti részén mínusz 20 fok várható - emelte ki a meteorológus. Hozzátette: már péntekre virradóra is mínusz 21 fokot mértek Szécsény környékén.

Bozóki István szólt arról is, hogy szombaton nem várható csapadék, vasárnap és a jövő héten néhol hószállingózás lesz, míg a tartósan ködös területen ónos szitálásra lehet számítani.

A jövő hét elején némi enyhülés várható, hajnalonként -5-10, délután -2-7 fok lesz az előrejelzések szerint. A hét második felében is marad a fagy napközben, de néhol pozitív hőmérsékleti maximumok is lesznek - emelte ki.

A mostani hőmérséklet messze elmarad a szokástól, vagyis jóval hidegebb van a sokévi átlagnál. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa közölte: az a rendkívüli, hogy már több mint két hete nagy területen van hideg.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást