Hírességek karácsonyi képeslapjai árasztják el postaládáját

Infostart
2008. december 23. 20:30
Kíváncsi arra, milyen képeslapot kapna egy sztártól vagy esetleg az angol királyi családtól? Egy ausztrál férfi tudja, hiszen minden évben zsúfolásig megtelik postaládája a hírességek karácsonyi üdvözlőlapjaival.

Erzsébet királynő, az ausztrál popdíva Kylie Minogue, az egykori dél-afrikai elnök Nelson Mandela, az amerikai űrhajós Neil Amstrong - csak néhány híresség azok közül, akik karácsonykor képeslapot küldenek Tim Kellynek. "Az angol királyi család szenzációs, ők mindig nagyon gyorsan elküldik karácsonyi üdvözletüket" - mondja a 39 éves Sydney-ben élő férfi, aki az angol miniszterelnök rezidenciájáról, a Downing street 10-ből érkező képeslapot is nagyon kedveli.

A férfi karácsonyi képeslap tradíciója akkor kezdődött, amikor 12 évesen az akkori brit kormányfőasszonynak, Margaret Thatchernek kívánt boldog karácsonyt egy üdvözlőlapon. Legnagyobb meglepetésére a politikus válaszolt neki - így tovább folytatta a lapok küldözgetését híres embereknek, akik rendre válaszra is méltatták.

Az évek során már kapott képeslapot Ronald Reagan egykori amerikai elnöktől és feleségétől, Nicole Kidman hollywoodi színésztől, Elton John énekestől, Henry Kissingertől egykori amerikai külügyminisztertől és Vilmos hercegtől is.

Minden évben megpróbál újabb és újabb hírességgel kapcsolatot létesíteni, ám a szigorodó törvények miatt ez egyre nehezebb. "Néhány évvel ezelőtt megpróbáltam képeslapot küldeni Fidel Castrónak, de a kubai nagykövetségen biztosan azt hitték, hogy őrült vagyok, így nem kaptam választ" - mondja Kelly, aki bevallotta: legféltettebb képeslapjának feladója II. János Pál pápa volt. A férfi hangsúlyozta: bár tudja, hogy egyes képeslapnak nagy az értéke, nem tervezi áruba bocsátani azokat.