A földrengést túlélő malac lett az év állata

Infostart
2008. december 23. 20:00
Kínában az év állatának választották azt a kismalacot, amelyet 36 nappal a májusi pusztító földrengés után szabadítottak ki a romok közül.

A sertés egy ólban rekedt a május 12-ei. a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengéskor, amely után 36 nappal szabadították ki. Az állat faszénen és esővízen élt. Egy üzletember vette magához a lesoványodott malacot, amelyet Csu Csan-csiangnak, azaz Erős Malacnak nevezett el.

A sertés most ismét a hírek élére került Kínában, ahol egy internetes oldal olvasói az év állatának választották meg. A listán megelőzött egy kutyát, amely őrizte beteg gazdáját, és egy macskát, amely majdnem belepusztult a bánatba, mert társát elütötte egy autó.

Erős Malac jól illusztrálja a soha fel nem adás szellemét - áll az indoklásban, amelyet a szavazást lebonyolító webmaster írt.

Kína számos részéről érkeztek turisták, hogy meglátogassák a malacot új, egy múzeumban berendezett otthonában, a róla szóló tudósítások azonban megjegyzik: túlságosan elkényeztették, így kövér, lusta és zsémbes lett. Már sétálni sem hajlandó, ha pedig túl sok látogatója érkezik, akkor egész egyszerűen berúgja szobája ajtaját.