Miért nem esznek zöldséget a gyerekek?

Infostart
2008. december 9. 20:00
Arra a jó öreg kérdésre is keresi a választ egy francia kutatócsoport, hogy miért nem esznek zöldséget a gyerekek. De remélhetőleg az is kiderül majd, hogy az étterem, vendéglátóhely díszítése, berendezése hogyan hat a vendégekre.

Arra keres objektív, egzakt bizonyítékokat a francia kormány által fölállított központ, hogy mitől szeretünk egy ételt és mitől nem, illetve mitől lesz valami ízletesebb.

Franciaország elsőszámú séfe, Paul Bocuse kísérli meg kitalálni, miként befolyásolja egy étel élvezetét az íze, az illata, a tálalása és kinézete. A kutatók ugyancsak keresik annak a rejtélynek a megoldását, hogy a gyerekek miért nem szeretik a zöldséget.

Hervé Fleury, a Lyonhoz közeli Paul Bocuse Intézet igazgatója a Timesnak úgy nyilatkozott: a kutatás a férfiak viselkedésére koncentrál, viszonyukra az ételhez, annak élvezetéhez, a pénzügyi helyzethez, az egészséghez és a jóléthez.

Az étkezők viselkedését alaposan megvizsgálják többféle helyszínen is, köztük nem csupán elitéttermekben, hanem sörözőkben és kantinokban is. Vizsgálják majd azt is, hogy az étterem, vendéglátóhely díszítése, berendezése, az asztalok elrendezése hogyan hat a vendégekre; mitől lesz kedélyes egy vacsora; hogyan lehet rávenni a gyerekeket hogy egyenek zöldséget; és honnan tudják a vendégek, hogy jól laktak-e.