Az apát, a fiút és a macskát is megölte a kanapé

Infostart
2008. december 5. 08:45
Mérgező gombaölő szerrel kezelt kanapé ölt meg egy apát, annak fiát és macskájukat - állítja egy francia nő. A bútor kiütéseket, égési sérüléseket és légzési problémákat okozhat azoknál, akik beleülnek.

A Kínában gyártott kanapék és karosszékek már óriási botrányt kavartak Nagy-Britanniában, ahol több száz darabot adtak el belőlük. A gombaölő szerrel lekezelt bútorok ugyanis súlyos allergiás reakciókat válthatnak ki.

Állítólag néhány hónappal ezelőtt egy brit nő már meg is halt azután, hogy beleült a kanapéba, és súlyos légzési rendellenesség lépett fel nála.

Most azonban egy Párizsban élő nő állítja azt, hogy a férje, a fia és a macskájuk is a bútor miatt halt meg. "Égési sérülések voltak a hátukon és a lábukon" - mondta el a megdöbbent családanya. A szóban forgó bútorokat forgalmazó francia vállalat kivonta a Kínában készített és a mérgező anyaggal kezelt kanapékat és karosszékeket a piacról.

Nagy-Britanniában 600 és 850 font (190 és 270 ezer forint) között árulják a kínai LinkWise bútorait, amelyeket azért kezelnek gombaölő szerrel, hogy a tárolás során ne penészedjenek meg. Bár illatosítót tartalmazó zacskók vannak beépítve a bútorokba, a mérgező anyag testhőmérséklet hatására párologni kezd.

Az első esetet tavaly jelentették, de a bútordarabokat már két éve forgalmazzák a szigetországban. Néhány vásárló bírósághoz fordult, hogy jogi úton próbáljanak kártérítést kapni a gyártótól.