Átment a hazugságvizsgálaton Malina Hedvig egyik állítólagos támadója

InfoRádió / MTI
2008. december 5. 06:58
Kiállta a hazugságvizsgálat próbáját Malina Hedvig egyik állítólagos támadója - erősítette meg a Markíza szlovák kereskedelmi televízió értesülését Dobroslav Trnka szlovák főügyész, aki kijelentette: ennek Malina Hedvig is alávetheti magát.

A 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklány azt szeretné, ha a hazugságvizsgálatot külföldön végeznék el. A főügyészség viszont kitart amellett, hogy ezt Szlovákiában kell elvégezni. Trnka szerint az időközben szlovák barátjához férjhez ment és a nyáron kisbabát szült volt diáklány maga választhatja ki, hogy melyik szakembernél kívánja alávetni magát a vizsgálatnak.

A hatályos szlovák törvények szerint a hazugságvizsgáló detektoron elvégzett tesztek eredménye a bírósági tárgyaláson nem használható fel.

Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje úgy véli, hogy a hatóságoknak nem figyelemelterelő műveletekkel, hanem inkább az ügy sürgős kivizsgálásával kellene foglalkozniuk.

Malina Hedvig, a 2006-ban egyetemistaként Nyitrán tanuló csallóközi lány azt állítja, hogy két "ismeretlen bőrfejű" megverte az utcán, mert magyarul beszélt. A rendőrség mintegy két hétig nyomozott a tettesek után, aztán váratlanul arra a következtetésre jutott, hogy Malina Hedviget senki sem verte meg, az esetet ő maga találta ki. Azóta ellene folyik eljárás.

A legfőbb ügyészség 2007 őszén vette át az ügyet, s noha már igen sok embert kihallgattak, érdemi fejlemény nincs. A sértettből gyanúsítottá vált Malina Hedvig több mint két éve eredménytelenül harcol igazáért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Protics János tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást