Obama egy brit rákbeteg kutyája iránt érdeklődik

Infostart
2008. december 3. 06:20
Egy Skóciában élő rákos beteg új otthont akar találni kutyájának, ezért levelet írt Barack Obamának. Legnagyobb meglepetésére az újonnan megválasztott amerikai elnök érdeklődik a négylábú iránt.

A 67 éves Bill Munnochnál nemrég húgyhólyagrákot diagnosztizáltak. Bár biztos abban, hogy legyőzi a betegséget, nem akarja, hogy kutyája bezárva legyen a házban addig, amíg a kórházi kezelés tart. Mivel hallotta, hogy Barack Obama kiskutyát keres lányainak a Fehér Házba, úgy döntött, levelet ír a megválasztott amerikai elnök stábjának, amelyben felajánlja házi kedvencét.

Legnagyobb meglepetésére a skót férfit felhívta Obama egyik munkatársa, aki közölte: Amerika új elnöke érdeklődik a sicu fajtájú kutya iránt, bár dönteni csak januárban fog, akkor, amikor családjával együtt beköltözik a washingtoni Fehér Házba.

"Hamish remek kutya: vidám, szófogadó, teljesen szobatiszta és megvannak az oltásai" - írta levelében a skót férfi, akinek családja elmondta: ha netán Obama nem ezt a kutyát választja háziállatnak, akkor ők fognak rá vigyázni.