Hazatértek a katonák, születnek a gyermekek

Infostart
2008. november 24. 20:02
Egymás után születnek a gyermekek az egyik egyesült államokbeli katonai támaszponton. Az itt szolgáló katonák többsége nagyjából egy éve tért haza iraki szolgálatából, ami meglátszik a demográfiai mutatókon.

Fort Braggben, egy észak-kaliforniai katonai támaszponton az ember szinte bármerre néz, mindenhol várandós nőket vagy kisgyermekes anyákat lát. A támaszpont legtöbb katonája jelenleg otthon van, nem külföldi kiküldetésben.

Amikor Rebekah Sandelin férje, az Egyesült Államok egyik hivatásos katonája a múlt év végén hazatért utolsó közel-keleti küldetéséről, a pár - teljesen érthető módon - nagyon megörült egymásnak.

Nyolc hónappal később, az asszony már terhessége utolsó szakaszában járt, amikor észrevette: az észak-kaliforniai katonai támaszponton, Fort Braggben, és a környező településen igencsak megnőtt a várandós nők vagy a kisgyermekes anyák száma.

Mindez az egyik katonai alakulat iraki küldetésből való hazatérésének "következménye". Októberben a helyi kórházban 50 százalékkal emelkedett a születések száma a szokásos értékhez képest, a szülő nőket és a csecsemőket már szinte nincs hová helyezni.

A családalapítást általában örömtelinek találják az helyiek, mindez azonban már problémákat okoz, a kórházban kevés az orvos, és az ágyak számát is növelni kellene.