Az internet mégsem olyan ártalmas a fiataloknak

Infostart
2008. november 21. 21:00
A szülőknek nem kéne annyit aggódniuk, amiért gyerekük sok időt tölt a világháló böngészésével - állítják amerikai kutatók, akik szerint az internet segítségével hasznos képességeket szerezhetnek a fiatalok.

A Facebook és a MySpace internetes közösségi oldalak, valamint a YouTube videómegosztó oldal látogatása segíti a fiatalok technológiai és műveltségi szintjének fejlesztését, sőt segít nekik abban is, hogy jobban kijöjjenek másokkal - legalábbis ezt állítják amerikai kutatók.

A Kaliforniai Egyetem szakemberei szerint a fiatalok nem töltenek felesleges órákat az interneten lógva, annak ellenére sem, hogy a szülők szerint a számítógép előtt töltött túl sok idő lustává teszi a gyerekeket.

"Az online időtöltés nélkülözhetetlen a fiatalok számára, hogy szociális és technikai készségeket szerezzenek, mert ezek nagyon fontosak ahhoz, hogy megállják helyüket a digitális korban" - mondta Mizuko Ito, az egyetem egyik kutatója.

A vizsgálatban a kutatók több mint 800 fiatal és szüleik internetezési szokásait figyelték 3 éven keresztül. Azt találták, hogy azok a fiatalok, akik rendszeresen szörfölnek a világhálón, otthonosan mozognak a technika világában, és olyan alapvető szociális és technikai képességeket sajátítanak el, amelyek ahhoz szükségesek, hogy sikeresek legyenek a mai társadalomban.