Három hét fogda egyetlen ásításért

Infostart
2008. november 14. 10:15
Huszonegy napot kell fogdában töltenie egy izraeli katonának, aki egy ünnepség alatt ásított, és nem takarta el közben a száját.

A katona anyja egy rádióműsorban számolt be arról, hogy fia hétfőn, a Jichak Rabin izraeli miniszterelnök meggyilkolásának évfordulóján rendezett megemlékezésen ásított, miközben a légitámaszpont parancsnoka beszédet mondott.

Amikor meglátta, hogy beosztottja nem takarja el száját ásítás közben, félbeszakította beszédét, majd később három hét fogdával büntette tiszteletlen viselkedésért.

Jichak Rabint 1995-ben gyilkolta meg egy zsidó szélsőséges, aki ellenezte a palesztinokkal folytatott béketárgyalásokat. A néhai miniszterelnököt Izraelben nemzeti hősnek tartják, részben a hadsereg főparancsnokaként szerzett érdemei, részben a kilencvenes évekbeli békefolyamat elindítása miatt.

Ez utóbbi meghozta a politikusnak Nobel-békedíjat is, megosztva az azóta elhunyt Jasszer Arafattal, a Palesztinai Felszabadításai Szervezet vezetőjével és Simon Peresz akkori külügyminiszterrel, aki ma a zsidó állam elnöke.