Milyen virslit érdemes venni?

Infostart
2008. november 13. 16:45
Tizenöt virsliből csak egy ért el kiváló eredményt a Kosár című reklámmentes újság és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület által tartott teszten. Dömölki Lívia élelmiszer-szakértő szerint nem biztos, hogy érdemes megvásárolni a keményítőt, fehérjét vagy állományjavítót tartalmazó virslit.

Virsliteszten járt az InfoRádió Fórum című műsorának szerkesztője a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban a Kosár című reklámmentes újság és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület invitálására.

A teszten 15 termékből mindössze egy ért el kiváló eredményt, ennek jó húsíze van, megfelelő az állaga és nem mállik szét a szájban. Tíz közepesen szerepelt, három elégséges osztályzatot kapott, egy pedig megbukott a vizsgán.

Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője elmondta: a legrosszabb eredményt egy mangalicavirsli érte el, aminek sajátos mellékíze volt, és bőrkét tartalmazott.

A vizsgált virslik közül csupán egy nem tartalmazott adalékanyagot, csak húst, sót és fűszereket, ám mégsem ez lett a legjobb.

Ha a termék csomagolásán hosszasan sorolják, hogy keményítő, fehérje, állományjavító, állati fehérje vagy bőrke van benne, akkor érdemes megfontolni, hogy megvásároljuk-e - hívta fel a figyelmet Dömölki Lívia.

További részleteket a Kosárban, vagy az újság internetes oldalán, a www.kosarmagazin.hu címen találhatnak.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást