A fiatalok az ágyban ünnepelték Obama győzelmét

Infostart
2008. november 8. 08:30
A következő kilenc hónapban megnőhet az amerikai kórházak szülészi osztályának forgalma, miután Barack Obama választási győzelmét sokan nem az utcán, hanem az ágyban ünnepelték.

Amíg több százezer fiatal ünnepelte Barack Obama győzelmét az utcákon november 4-én este, sokan az ünneplés intimebb módját választották - már ha egy népszerű internetes oldal bloggereinek hinni lehet.

A Twitter honlapon, ahol a netezők sms terjedelmű üzeneteket írnak egymásnak, a felhasználók tömkelege vallotta be, hogy partnerével szenvedélyes éjszakát töltött el, amikor Obama megnyerte az amerikai elnökválasztást. Több nezető gúnyosan meg is jegyezte, hogy kilenc hónap múlva valószínűleg megnövekszik a szülészeti osztályok forgalma azokban a "kék államokban", ahol a demokrata jelölt nyert.

Az "Obama bébi" kifejezés már szerepel is a legnépszerűbb angol online szleng szótárban. A szócikk szerint "Obama bébinek" számít az a gyerek, aki a demokrata szenátor elnökké választása utáni ünneplésben szexuális együttlétből fogant, illetve az, aki Barack Obama elnöksége alatt születik.

A republikánusoknak azonban nincs okuk az ünneplésre. "Kész, vége. A menyasszonyomnak és nekem legalább 2012-ig el kell halasztanunk a gyerekvállalást" - írta az egyik bejegyzésben egy keserű John McCain-rajongó.

Egyébként már korábban bebizonyosodott, hogy a világ történései jelentős hatással vannak a libidóra. Városi legenda, hogy sok New York-i a szexben keresett vigaszt a szeptember 11-i támadások után - a trend a "terror szex" elnevezést kapta.