Belehalt a kamasz az étvágycsökkentő gyógyszer szedésébe

Infostart
2008. november 5. 21:00
Egy angol kamasz kóros soványságban halt meg, miután három éven át szedte az orvosa által felírt étvágycsökkentő gyógyszert.

Charlotte Robinson kevesebb, mint 40 kilós volt, amikor tavaly augusztusban meghalt. Az eset tárgyalásán kiderült: a 18 éves angliai diáklányt 15 éves korában kényszerevőnek diagnosztizálta az orvosa, aki egy antidepresszáns gyógyszert írt fel a betegségnek kezelésére.

A gyógyszernek olyan mellékhatása volt, amely drasztikusan csökkentette a lány étvágyát. Az angliai Worsteadben élő diáklánynál tavaly áprilisban diagnosztizáltak anorexiát, miután testsúlya mindössze 4 hónap alatt 58-ról 45 kilóra csökkent.

A beteget kezelő pszichológus elmondta: a lány egy idő után ugyan el kezdett többet enni, de minden evés után testgyakorlatokat végzett, hogy kevésbé érezze magát bűnösnek az elfogyasztott étel miatt.

Súlya annyira lecsökkent, hogy kezelésre lett volna szüksége, ám a lány vizsgáira és szünidőre hivatkozva nem kérte időben szakember segítségét.

Dr. Durga Harsh pszichológus szerint meg lehetett volna menteni a lány életét azzal, ha már jóval korábban szakértő kezezek közé kerül.