Munka nélkül a miami helyszínelők

Infostart
2008. november 4. 09:00
Egyetlen gyilkosságot sem követtek el októberben, Miamiban - ilyesmi az amerikai nagyvárosban utoljára 1966 májusában fordult elő. A négyszázezres városban egyébként sincs sok gyilkosság, az októberi statisztika mégis meglepte a rendőröket.

"Ez egyszerűen bámulatos. Nagyszerű dolog, ha az emberek nem gyilkolják egymást" - így reagált John Buhrmaster főhadnagy arra a tényre, hogy Miamiban egyetlen emberölést sem követtek el októberben.

Az utolsó emberölést szeptember 26-án követték el: egy 26 éves fiatalembert, Demetrius Shermant lőttek le. Az idén összesen 55 gyilkosságot követtek el a floridai városban, tavaly 87-et.

A gyilkossági nyomozók azonban nem maradtak munka nélkül, ők vizsgálják az öngyilkossági ügyeket, a baleseteket, és őket küldik a helyszínre olyankor is, ha valaki természetes halált halt, de nincs orvos, aki aláírná a halotti bizonyítványt.

A miami nyomozókat riasztják olyankor is, ha a város közvetlen közelében követ el valaki gyilkosságot. Október 22-én például egy fiatalembert a barátnőjének a bátyja lőtt le Coconut Grove-ban. A két golyó szétroncsolta a fiatalember mindkét lábában az ütőeret, s bár rengeteg vért vesztett, az orvosoknak sikerült megmenteniük az életét.