Kutyák szimatolnak a gyanús családtagok után

Infostart
2008. október 27. 08:30
Egy New Jersey-i anya nyugdíjazott nyomozókutyák segítségével olyan céget alapított, ahonnan kikölcsönözhetik a négylábúakat azok a szülők, akik tudni akarják, drogozik-e a gyerekük.

Nyugdíjazott járőrkutyákat alkalmaznak a magánnyomozó cégek az Egyesült Államokban, például arra, hogy a tizenévesek hálószobájában szimatoljanak.

A szülők óránkénti kétszáz dollárért kölcsön vehetnek kutyát a New Jersey-ben és Ohiában működő SniffDogs cégtől. A vállalat vezetői szerint a kutya kiszagolja a marihuánát és a ruhákon lerakódott drogmaradványokat, ha azok nem régebbiek két napnál. A kutyák leülnek, amikor megérzik a drogot, az utolsó lépést így a szülőkre hagyják.

A céget egy kétgyermekes édesanya alapította, akit igencsak meglepett, amikor idősebb fiát füvezés közben tetten érte.

A SniffDogs diszkrét szolgáltatást ígér, mivel segítségével el lehet kerülni azt a konfrontációt, amit a drogtesztre küldés okozhat - hiszen anélkül is ki lehet így nyomoztatni a drogot, hogy a gyerekek tudnának róla.

A vállalkozás emlékeztet: egyes statisztikák szerint az amerikai iskolások fele szívott már marihuánát, a legtöbbször az iskolából hazafelé vezető úton.

A kritikusok szerint a kutyás nyomozás romba dönti a családi bizalmat.