Fegyvertartási engedélyt kapott, hogy megvédje értékes hegedűjét

Infostart
2008. október 22. 10:00
Egy olasz hegedűművész azért kapott fegyvertartási engedélyt, nehogy megtámadják és elrabolják tőle több milliárdot érő hangszerét.

Matteo Fedeli Olaszország szerte utazgat, hogy koncertet adjon rendkívül értékes Stradivari-hegedűjével. Ahhoz azonban, hogy megvédje több mint 2 milliárd forintot érő hangszerét, megkapta a rendőrségtől az engedélyt, hogy fegyvert tarthasson magánál.

A 357-es Smith and Wesson Magnum mellett egy csapat testőrrel is körülveszi magát, és amikor koncertre megy, a testőrök aprólékosan megtervezik az utat és biztosítják a hegedűművészt, hogy senki se kövesse.

"Szerencsére még nem kellett használnom a fegyvert" - mondta a 36 éves művész, aki szerint a 357-es magnuma hatásos elrettentő eszköz.

"Bár egyszer majdnem használnom kellett, mert egy koncerten nagyon közel jött hozzám a közönség. A testőreim azonban gyorsan emberi barikádot vontak körém" - tette hozzá.

Bárki, aki el akarna lopni egy Stradivari-hegedűt, nem valószínű, hogy sikerrel járna, hiszen egy ilyen értékes hangszerbe már műholdkövető-rendszert építenek, ráadásul aukción sem tudnak túladni rajta, mert ott azonnal felismerik, hogy lopott.