Kié is a virtuális sör?

Infostart
2008. október 17. 09:30
Steve Sheraton azt állítja, az Apple cég ellopta ötletét, az iPhone telefonokra kifejlesztett virtuális sört, és jelentős károkat okozott neki.

A bűvészként dolgozó férfi egy olyan programot dolgozott ki, amelyet a készülékre telepítve a telefon képernyőjén sör jelenik meg, és azt megdöntve úgy tűnik, mintha valóban inna a nedűből, akár csak egy korsóból.

A 38 éves férfi honlapjáról 3 dollárért lehetett letölteni az iBeer nevű programot, ám az Apple nevű vállalat is előállt egy hasonló programmal, az iPinttel, amelyhez ingyen lehetett hozzájutni. A programot hat millióan töltötték le a Carling márkájú sört forgalmazó Coors, valamint az Apple honlapjáról, míg Steve Sheraton virtuális söre jóval kevesebb ember érdekelt.

Az amerikai bűvész jogait képviselő társaság éppen ezért 12,5 millió dollárra perelte be sörgyárat, azt állítva, hogy jelentős kárt okozott az ingyenes program.

Az iPintet már eltávolították az amerikai és az ausztrál honlapokról, de máshonnan még elérhető.

Steve Sheraton a sörös program mellett kifejlesztette a telefont tejes bögrévé alakító iMilket, és az iGoldfish-t, amely egy virtuális akváriumot jelenít meg.