Tonhallal a szarkalábak ellen

Infostart
2008. október 6. 10:30
Felfedezték a koreai kutatók, hogyan lehet hatékonyan felvenni a harcot a szarkalábakkal egy többféle, népszerű ételekben is előforduló természetes zsír segítségével.

A zsenge, hüvelyes szójabab kedvelt csemege Kínában és Japánban. Most koreai kutatók kiderítették, hogy másra is jó: előételként, utána grillezett tonhallal sikeresen felvehetjük a harcot a szarkalábakkal is.

A zöld, hüvelyes szójabab, valamint a tonhal és a makréla ugyanis olyan természetes zsírt (foszfatidylserint) tartalmaz, amely elsimítja az öregedés és a leégés következtében kialakult apró, szem körüli ráncokat.

A foszfatidylserin elősegíti a kollagén termelődését - ez pedig jó hír, mert ez a fehérje tartja erősen és rugalmasan a bőrt. A baj csak az, hogy a koreai kutatók azt vizsgálták, milyen hatása van a foszfatidylserinnek - ha a bőrre kenik.

Azt még nem tudni, segít-e a ráncok ellen az evés, és ha ige, akkor milyen mennyiségben kellene valakinek szójababot és tonhalat fogyasztania, hogy a szeme körüli ráncok eltűnjenek.

A bizonytalanság azonban nem ok arra, hogy kihagyjuk az étrendünkből a szóját és a halat, hiszen utóbbi megvéd a szívbetegség ellen, a hüvelyes szója pedig gazdag rostban és C-vitaminban.