Ingyenes vérnyomásméréssel a népbetegség ellen

Infostart
2008. szeptember 12. 12:38
Hétfőtől egy hónapon keresztül országszerte ingyen mérnek vérnyomást több mint száz, gyógyászati segédeszközt forgalmazó boltban. A Forgalmazók az Egészségért Szövetség elnöke szerint azért fontos népszerűsíteni a vérnyomásmérést , mert a magyar emberek közel egyötöde szenved ebben a betegségben.

Egy hónapon keresztül szaktanácsadással egybekötve ingyenesen végeznek vérnyomásmérést 134, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben - közölte a Forgalmazók az Egészségért Szövetség elnöke. Hagymási Miklós az InfoRádiónak elmondta: a képzett szakdolgozók segítenek abban is, hogy mi a teendő, mikor kell orvoshoz fordulni, ha valakinek magas vérnyomása.

A szervezet vezetője bízik benne, hogy sokan élnek a lehetőséggel, mert Magyarországon népbetegségnek számít a magas vérnyomás: a lakosság közel 20 százaléka küzd ezzel, a 60 év felettiek között pedig minden második embernek magas a vérnyomása.

Hagymási Miklós kiemelte: a gyógyszerekkel lehet a helyes tartományban tartani az vérnyomás értékeit, de a helyes életmód is sokat segít. Fontos az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a sóbevitel visszaszorítása és a stresszmentes életmód - fejtette ki.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást