Akar egy euróért villát venni?

Infostart
2008. szeptember 3. 08:30
A csodaszép szicíliai városka, Salemi polgármestere különös ajánlattal kecsegteti azokat, akik ingatlant akarnak venni: mindössze 1 euróért árulja a villákat.

A villák Salemi dombjai között helyezkednek el, és gyönyörű kilátást nyújtanak a Földközi-tengerre - ki az, aki nemet mond a polgármester ajánlatára, miszerint az épületeket gyakorlatilag ingyen, mindössze 1 euróért megvásárolhatja?

Valójában alaposan meg kell fontolniuk ezt a visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot azoknak, akik ingatlanvásárlásra adják a fejüket. Tudniuk kell ugyanis, hogy ezeket a villákat az 1968-as földrengés gyakorlatilag lakhatatlanná tette, az új "egyeurós" tulajdonosoknak pedig mindössze 2 év áll a rendelkezésükre, hogy az épületeket rendbe hozzák.

Ráadásul a felújítási munkálatokhoz csak helyi szakembereket alkalmazhatnak. A Palermótól 72 kilométerre fekvő város polgármestere azt reméli a különleges akciótól, hogy az olyan vásárlókat fog majd vonzani, akik "esztétikailag érzékenyek, és megvan a pénzügyi forrásuk, hogy részt vegyenek ebben a kalandban".

Vittorio Sgarbi szerint az akciónak köszönhetően Salemi lehet az "új Pantelleria" - ezen a közeli szigeten olyan hírességek vettek tengerparti villát, mint Giorgio Armani divattervező, Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, vagy Gerard Depardieu francia színész.

Állítólag a Genesis együttes egykori frontembere, Peter Gabriel már jelezte: szívesen venne és újítana fel egy salemi villát. Az énekesnek egyébként már van egy háza Szardínia szigetén.