A kutyatartók McCaint választanák

Infostart
2008. augusztus 29. 09:14
Miközben a Demokrata Párt küldöttei Denverben gyűltek össze, hogy hivatalosan is elnökjelöltté válasszák Barack Obamát, az amerikai közvélemény megszavazta, hogy milyen kutyája legyen a politikus családjának.

Egy amerikai kutyaszervezet felmérésében 42 ezer ember válaszolt arra a kérdésre, hogy az Obama-családnak milyen kutyája legyen. A demokrata párti Barack Oabama ugyanis megígérte két lányának, hogy a november 4-ei elnökválasztás után vesz nekik egy négylábút.

A felmérésből kiderül: az amerikaiak többsége azt szeretné, ha az elnökjelölt egy pudlival örvendezetné meg családját.

"Nem meglepő, hogy a közvélemény a pudlit választotta Obamának" - mondta a kutatást készítő állatszervezet, az American Kennel Club szóvivője, hozzátéve: ez a kutyafajta országosan a nyolcadik, Washingtonban pedig a harmadik legnépszerűbb.

Obama riválisának, John McCainnek négy kutyája is van, ezért nem véletlen, hogy egy korábbi felmérésből kiderült: a kutyatartók többsége a republikánus politikust látná szívesen az Egyesült Államok vezetőjeként.

A PETA nemzetközi állatvédő szervezet ugyanakkor hangsúlyozta: Obamának inkább egy keverék kutyát kéne örökbe fogadnia egy menhelyről, hogy ezzel is ráirányítsa a figyelmet a menedékhelyeken sínylődő állatokra.