Oroszlánt és hiénákat exportálnak a kubaiak

Infostart
2008. augusztus 18. 08:16
Egyebek mellett egy oroszlánt, egy zsiráfot és egy törpe vízilovat ad venezuelai állatkerteknek Kuba, cserébe pedig állatorvosi felszereléseket kap.

A megállapodás részleteit még nem dolgozták ki teljesen, de valószínű, hogy a kubai állatkertek egy oroszlánt, egy fiatal zsiráfot, egy törpe vízilovat, egy antilopot és két hiénát küldenek Venezuelába, cserébe pedig elektronmikroszkópokat és más állatorvosi felszerelést kapnak.

A kubai állatkertek az egyik legváltozatosabb állománnyal rendelkeznek szerte Amerikában, jelentős részben a szigetország afrikai katonai beavatkozásai miatt. A hetvenes években több tízezer kubai katona harcolt a fekete kontinens függetlenségi háborúiban, mindenekelőtt Angolában.

A hírek szerint a fiatal zsiráf az Evo nevet kapja majd, Evo Morales bolíviai elnök tiszteletére. Az állatokat szeptemberben szállítják légi úton Venezuelába.

A két ország szoros kapcsolatot tart fenn, mióta Hugo Chavez irányítja Venezuelát, országa olajjal fizet kubai orvosok és nővérek munkájáért.