Könnyen hámozható narancs elfoglalt embereknek

Infostart
2008. augusztus 18. 11:08
Alig fél perc kell ahhoz, hogy egy újfajta, az angol boltokban forgalomba hozott narancsot megpucoljanak az ebédszünetében is elfoglalt emberek.

A rövid ebédszünetben kockázatos vállalkozás belekezdeni egy narancs megpucolásába: nehezen jön le a héja, összevissza fröcsköl a leve, foltos lesz a ruha.

Egy angol szupermarketlánc azonban azt állítja: felfedezte azt a narancsfajtát, amit könnyen, mindössze 35 másodperc alatt meg lehet hámozni.

A Daily Mail angol napilag újságírója ki is próbálta a narancsot, és az állítja: valóban nem csak marketingfogás a gyümölcsről szóló hír. Az újságírónak ugyanis sikerült mindössze 22 másodperc alatt megszabadítania a gyümölcsöt a héjától, úgy, hogy az egy darabban lejött.

Bár a gyorsan meghámozható narancs drágább, mint a sima (a gondos oknyomozó újságíró lemérte: 38 másodperc kellett annak meghámozásához), a leve ugyanolyan ragacsos, és ugyanúgy veszélyezteti az öltözéket.

Az áruházlánc azt állítja: az Ausztráliából származó narancsfajta 50 százalékkal édesebb, mint a többi, és remélik, hogy a britek újra felfedezik maguknak ezt az egészséges gyümölcsfajtát. Tavaly az előző évekhez hasonlóan ugyanis a szigetországban 2 százalékkal esett a narancsfogyasztás.