Elképesztő felfedezés az eltűnt kislány ügyében

Infostart
2008. augusztus 7. 11:30
Új fejezetet nyithat Madeleine McCann eltűnésének ügyében az az elektronikus levél, amelyben egy brit nyomozó arról írt: a kislányt valószínűleg egy belga pedofil hálózat megrendelésére rabolták el szüleitől.

Az e-mailt annak nyomán ismerhette meg a közvélemény, hogy a napokban nyilvánosságra hozták a mind Portugáliában, mind Nagy-Britanniában lezárt nyomozás dokumentumait.

Madeleine McCannt hároméves korában, tavaly május 3-án rabolták el a portugáliai Praia da Luz-ban, amikor szülei egy közeli étteremben vacsoráztak. A nyomozás eddig nem hozott érdemi eredményt. A portugál rendőrök sokáig kitartottak amellett, hogy a kislányt a szülei ölték meg véletlenül, majd elrejtették a holttestet, és a figyelem elterelése érdekében indították a nemzetközi sajtókampányt.

A mértéktartó Daily Telegraph által is elképesztő felfedezésnek titulált elektronikus levél ugyanakkor más megvilágításba helyezi a történetet. A londoni rendőrség, a Metropolitan Police egyik munkatársa által idén márciusban írt e-mail szerint a kislányt Portugáliában lefényképezték, a fotót elküldték Belgiumba egy pedofil hálózatnak, amely ennek nyomán megbízást adott az elrablására.

A lap által fénymásolatban közölt levelet elküldték a portugál nyomozóknak, valamint a McCann-család lakóhelye szerint illetékes rendőrségnek is, ám a dokumentumok tanúsága szerint semmit sem lendített a nyomozáson. Az Interpol azt közölte, hogy nem állnak rendelkezésre további bizonyítékok a pedofil hálózatról.

Noha a levél még inkább megerősíti a szülők ártatlanságát, bizonytalan, hogy segíthet-e a kislány előkerítésében.