A barnák sikeresebbek a szerelemben és a karrierben

Infostart
2008. augusztus 2. 09:30
A férfiak állítólag jobban kedvelik a szőke nőket, ám egy kutatás bebizonyította, hogy a barnák sikeresebbek a munkában és a szerelemben.

A 3 ezer nő megkérdezésével készült brit felmérés eredménye szerint a barna hajú nők éves átlagkeresete jóval magasabb, mint a szőkéké.

A festett vagy természetes barnák 44 százaléka vallotta azt, hogy a hajszínűk miatt arattak sikereket a férfiaknál - a szőkéknek csak a 10 százaléka vallotta ezt.

A barnák 20 százaléka dicsekedett azzal, hogy már 5, vagy annál több kapcsolata volt, míg a szőkék 13 százaléka mondta ugyanezt.

"Sokan azt feltételezik, hogy a szőkék vidámabbak, valamint sikeresebbek a szerelemben és a karrierben" - mondta Camilla Lobo-Guerrero, a Schwarzkopf & Henkel fodrásza, hozzátéve: a kutatásból valóban kiderül, hogy a szőkék vidámabbak, de nem veszik olyan komolyan őket, mint a sötétebb hajú nőket.

"A barnák gyorsabban haladnak felfelé a ranglétrán, és több szerencséjük van a szerelemben, ami magyarázza, hogy olyan sztárok, mint Catherine Zeta-Jones, Kate Beckinsale és Eva Longoria miért sikeresek" - állítja a szakértő

A szőke korszak tart a legtovább

A hajfestés nagyon népszerű a nők körében, és 7-ből 1 vallotta azt, hogy a természetes hajszín megváltoztatása után szexibbnek érezte magát.

Arra a kérdésre, hogy miért változatták meg eredeti hajszínűket, a válaszadók 40 százaléka mondta azt, hogy azért, mert utálták azt. A nők közel fele azt mondta, el sem tudja képzelni, hogy ne fesse haját, míg 15 százalékuk nem is emlékszik, milyen a haja eredeti színe.

A felmérés szerint a nők többsége 20 éves korában festi először a haját, és élete során 4 különböző színt próbál ki. A vörös árnyalat az, amivel a legtöbben próbálkoznak az első festéskor, ám ez az a szín, amihez a legkevésbé ragaszkodnak: átlagosan csak két évig tart a nők vörös korszaka.

A fekete korszak átlagosan 3, a barna 4, míg a szőke 6 évig is kitart a megkérdezett nőknél.