Tévésztár lett a húszkilós macska - nézze meg!

Infostart
2008. július 31. 10:14
Elképesztő méretű, húszkilós macskát találtak kóborolni a New Jersey állambeli Blackwoolban. Az állatért szombatig jelentkezhet a gazdája, azután örökbe adják - lehetőleg olyan valakinek, aki szigorú diétára fogja.

Nem minden nap veszít el valaki egy húszkilós macskát - Princess Chunkkal azonban ez történt: a hatalmas állatot Blackwool utcáin szedték össze, és vitték be az állatmenhelyre.

A gazdája szombatig jelentkezhet érte - utána már az örökbefogadót keresik. Az állatmenhely dolgozói azonban addig is igyekeznek szigorú diétára fogni a macskát, amelyen nem volt nyakörv, a menhelyen adtak neki nevet is.

A menhelyen dolgozó Deborah Wright szerint Princess Chunk úgy néz ki, mint egy amerikai focista hátvéd, lemérni is csak egy kutyák számára készült mérlegen lehetett - így derült ki, hogy húsz kiló.

Ezzel azonban még csak nem is világcsúcstartó: a legkövérebb macska 21 kilónál többet nyomott - az ausztrál állat az 1980-as években pusztult el. A Guinness Rekordok Könyvéből azóta törölték is ezt a kategóriát, mert attól tartottak, hogy a gazdik súlyos egészségi károkat okozhatnak az állataiknak, hogy rekorderré hízlalják őlet.

Princess Chunk azonban így is tévésztár lett: csütörtökön és pénteken is fellép egy-egy show-műsorban.