Két részeg nő miatt hajtott le kényszerleszállást az utasszállító

Infostart
2008. július 26. 17:32
Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító Németországban, miután két ittas brit nő megpróbálta menet közben kinyitni a gép ajtaját.

A 26, illetve 27 éves, erősen ittas nőt a repülőgép biztonsági személyzete az ülésbe szíjazta, és egészen addig nem is engedte felállni őket, amíg a gép nem landolt Frankfurtban.

A két nőt a földet érés után őrizetbe vették.

Az utasszállító Kosz görög sziget felől tartott Manchesterbe, amikor az incidens történt - a Reuters jelentése szerint 10 ezer méteres magasságban repültek, amikor a két nő megpróbálta kinyitni az ajtót.

A nők Ausztria légterében kezdtek erőszakoskodni az utaskísérőkkel: egyikük megpróbálta a személyzet tagját többször is fejbe vágni egy vodkásüveggel, amit magával vitt a gépre. Azért lettek dühösek, mert az utaskísérő nem volt hajlandó nekik több alkoholt adni.

"Valószínűleg azért akarta egyikük kinyitni az ajtót, mert friss levegőre vágyott - de szerencsére nem boldogult a kilinccsel" - nyilatkozta Hartmut Scherer, a frankfurti légikikötő rendőrségi szóvivője, aki hozzátette, hogy a két nő ellen a repülés biztonságának veszélyeztetése és testi sértés miatt emelnek majd vádat.

A német sajtó úgy tudja, hogy a légitársaság velük fizetteti majd ki a kényszerleszállás költségeit is.