Földrengés esetén először a vezérek portréit kell biztonságba helyezni

InfoRádió / MTI
2008. július 21. 17:42
Észak-Koreában erős földrengés esetén a lakosságnak mindenekelőtt a vezetők portréit kell biztonságba helyezniük - derül ki azokból a cikkekből, amelyek a kommunista párt lapjában részletezik, mi a teendő természeti katasztrófa esetén.

A Koreai-félsziget ugyan nem fekszik földrengésveszélyes területen, évente csak mintegy 40 kis erejű földmozgás történik a térségében.

A Rodon Szinmun, a Koreai Munkapárt központi lapja azonban hétfői számában három írásban is foglalkozik azzal, hogy mit kell tennie a lakosoknak, ha bekövetkezne egy nagy erejű földrengés.

Az egyik cikk szerint ebben az esetben, a hivatalokban, a vállalatoknál és lakóházakban a legfontosabb feladat az, hogy biztonságba helyezzék és megóvják az államalapító Kim Ir Szen, illetve fia, az országot jelenleg vezető Kim Dzsong Il, valamint az utóbbi édesanyja, Kim Dzson Szuk portréit. Mindenkinek teljes épségében meg kell őriznie az őket ábrázoló szobrokat és mellszobrokat is.

A szóban forgó személyek ábrázolását szigorú előírások szabályozzák, és a képeknek minden egyes állampolgár lakásának falán kell lógniuk.