A szexi embereknek a hangjuk is szebb

Infostart
2008. július 17. 08:00
A szexi hang és az attraktív külső gyakran együtt jár, és mindkettő a szimmetrikusabb testtel magyarázható.

Az emberek hangja sokat elárulhat a biológiájukról és a testfelépítésükről. A szép hang és a jó megjelenés nem jár mindig együtt, de gyakran.

A többi mellett a párválasztást is befolyásolja az egyes emberek hangja. Az állatvilágban mindenképpen figyelnek a másik egyed hangjára, de az embereknél sem ritka, hogy ez befolyásolja a döntést.

A hangképző szervek már a magzati korban, méghozzá az első trimeszterben kialakulnak. Előfordul azonban, hogy a szervek nem szimmetrikusak, ez pedig később befolyásolja a beszédhangot.

A hangképző szervek kialakulásában ugyanazok a hormonok játszanak szerepet, mint például az ujjak növekedésében, egy kutatás pedig arra mutat rá: az ujjméretek arányából következtetni lehet a hang minőségére is.

Mindehhez a Nagy-Britanniában lévő Readingi Egyetem kutatói csaknem 100 ember részvételével végeztek kutatást. Emberi hangokat és külsőket mutattak nekik. Abban szinte teljesen egyetértettek a résztvevők, hogy mit tartanak vonzó hangnak. De kiderült, külsőre is azokat az embereket találták vonzónak, akikkel a hangjuk alapján is szimpatizáltak.