Olcsó, rossz minőségű ételeket eszik a magyar

Infostart
2008. július 14. 13:27
A magyar vásárló az élelmiszer minősége helyett egyre inkább az árát nézi. Pedig ha a fogyasztó közvetlenül a termelőtől vásárolna, nem kellene lemondania a minőségről.

A magyarok eddig is inkább az árakat nézték az élelmiszerboltokban, és nem a minőséget. Az élelmiszerár-robbanás után azonban valószínű, hogy ez a jövőben sem változik.

Az élelmiszerek ára és minősége ráadásul szoros összefüggésben áll egymással. Aki kilónként 300 forintos virslit vásárol, ne számítson arra, hogy sok húst talál a termékben.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője szerint fontos szempont az élelmiszerek minősége, különösen a gyermekek táplálkozásában.

Dömölki Lívia azt ajánlja: inkább együnk kevesebbet, de azok minőségi éltelek legyenek.

Hanganyag: Sánta András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást