Történelmet írhat a legendás amerikai sportoló

Infostart
2008. július 11. 06:30
A népszerű golfozó, Tiger Woods a legjobb úton halad afelé, hogy ő legyen az első sportoló, aki hivatásának köszönhetően felkerül a Forbes magazin dollármilliárdosokat felsoroló listájára. A lap szerint ez 2011-re várható.

A Forbes magazin szerint Tiger Woods lehet az első, hivatásának köszönhetően meggazdagodott milliárdos sportoló. Az újság azt írja: a 32 éves klasszis - aki térdproblémái ellenére is megnyerte a júniusi US Opent - tavaly 115 millió dollárt keresett, és bár jövedelmének tekintélyes részét elviszik az adók, 2011-ben fölkerülhet a világ dollármilliárdosait bemutató listára.

Ez azért lenne példa nélküli, mert szerepelnek ugyan sportolók a listán - mint például Svájc leggazdagabb embere, az olimpikon vitorlázó Ernesto Bertarelli - de ők más területen szorgoskodták össze a vagyonukat.

Tiger Woods júniusi győzelme a tizennegyedik volt nagyobb diadalai közül. Az elsőségért kapott díja mégiscsak a tizedik helyen szerepel bevételei közt, a legtöbbet ugyanis a Nike-val, a Buickkel és a Gilette-tel aláírt, különösen jövedelmező szerződéseinek köszönheti: ebben az évben éppen 90 millió dollárt. Karrierje során összesen 750 millió dollárral gyarapodott a reklámszerződések jóvoltából.

Tiger Woods egyébként ebben a szezonban már nem lép többet pályára, mivel pár hete műtötték meg a térdét.