Egyre több alkoholista nő kér segítséget

Infostart
2008. július 11. 13:45
Már a magyar orvosok is javasolják az alkoholbetegeknek, hogy forduljanak az Anonim Alkoholisták valamelyik csoportjához. A segítséget kérők között egyre több a nő - mondta az InfoRádiónak a közösség egyik név nélkül nyilatkozó tagja.

Lényegünkből fakadóan nem vezetünk nyilvántartást, körülbelül négy-ötezer lehet a tagjaink száma. Egyre többen fordulnak hozzánk, mert egyre inkább elfogadnak minket a pszichiátriai intézmények, sok esetben a szakemberek küldik az alkoholbetegeket az Anonim Alkoholistákhoz, hogy próbálják ki ezt a lehetőséget is - mondta el a csoport név nélkül nyilatkozó tagja.

Tapasztalatai szerint a férfiak büszkesége nehezebbé teszi, hogy segítséget kérjenek, a nők hamarabb összeroskadnak, ezért is növekszik a női tagok száma. Ezzel együtt az alkoholbetegség esetében általában nagyon sokáig tart, amíg az emberek olyan lelki mélységekbe jutnak, hogy segítséget kérnek.

A találkozón arról beszélünk, hogy ki hol tart, hogyan tudott változtatni az életén. Ha nehézségek adódnak, segítséget kérünk egymástól - tette hozzá.

Szólt arról is, hogy orvosok is részt szoktak venni gyűléseken, mert kíváncsiak arra, hogyan segítenek a csoportok a felépülésben.

Az Anonim Alkoholisták Közössége hétvégén Szolnokon tartja tizennegyedik országos találkozóját.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást