Cseresznye ízű epres joghurt? Lesújtó kép a gyümölcsös nyalánkságokról

Infostart
2008. június 26. 07:00
Miért illusztrálnak a gyártók gránátalmával egy őszibarackos joghurtot? Hogyan lehet az epres joghurtnak cseresznye íze? A Kosár című fogyasztóvédelmi magazin a gyümölcsjoghurtokat tesztelte. Az eredményen még a felmérés készítői is meglepődtek.

Gyümölcsjoghurtokat tesztelt a Kosár című reklámmentes fogyasztóvédelmi újság. A megvizsgált termékek nagy része más ízű volt, mint amit a csomagoláson olvasható felirat, vagy kép ígért - számolt be az InfoRádiónak a lap főszerkesztője.

Az egyikbe például a felirat alapján eperdarabokat kevertek, ennek ellenére a termék cseresznye ízű volt. Egy másiknak pedig gránátalma volt a borítóján, a felirat szerint azonban őszibarackos joghurt volt a dobozban - sorolta a tapasztalatokat Pavlovics Ágota.

Olyan termékkel is találkoztak, amely a ráragasztott magyar felirat szerint barackos volt, az eredeti német címke alapján azonban cseresznyés. Gyakran előfordult, hogy a joghurt nem gyümölcsszagot, sokkal inkább parfümös illatot árasztott, azaz a természetes összetevőket elnyomták a színező- és illatanyagok.

Pavlovics Ágota a tapasztalatokat összegezve elmondta: a legtöbb gyümölcs akkor kerül a joghurtba, ha magunk keverjük bele a frissen, aszalva vagy lekvár formájában.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást