Versace Obamának ajánlotta új kollekcióját

Infostart
2008. június 25. 09:40
Giorgo Armani, a 73 éves divattervező leszidta az olaszokat slamposságuk miatt. Véleményét osztja Paola Mastocola költő is. Donatella Versace eközben Barack Obamának ajánlotta legújabb kollekcióját azzal, hogy a szenátornak meg kéne szabadulnia a nyakkendőjétől, Vivienne Westwood pedig azzal okozott megütközést, hogy cigányokat küldött a kifutóra.

Giorgo Armani, az olasz stílus keresztapja azt vágta honfitársai fejéhez, hogy slamposan kezdenek öltözködni. A 73 éves divatdiktátor Milánóban mutatta be új kollekcióját, majd kijelentette: Itt az ideje, hogy kihúzzuk magunkat, és rendesen öltözzünk.

Úgy vélte: ma már minden megengedett, akár derékig meztelenül ehetünk és ihatunk egy templomban. A divatdiktátor szerint mindennek az olasz városok látják kárát: ha végiggyalogolunk a Viktor Emmánuel Korzón Milánóban, rengeteg "bunkóval" találkozunk.

Ugyanakkor megjegyezte: a világ változik, és neki nincs kedve nosztalgiázni, és elutasítani az újat. Giorgo Armani elmondta: a tisztelet manapság ritka jelenség. Az olaszok a felmérések szerint több időt töltenek ruházkodással, mint akárki más Európában.

Egyetért vele az 52 éves költő, Paola Mastocola, aki a La Stampának azt nyilatkozta: "Ha az édesanyám meglátná, hogy hiányzik egy gomb a kabátomról, nem engedne el otthonról. De mostanában képtelenek vagyunk arra az erőfeszítésre is, hogy egy elegáns ruhát válasszunk magunknak, a slamposság átjárja az élet minden területét."

"Csak a nyakkendőitől szabadulna meg"

Milánóban, a férfidivat hetén Donatella Versace legújabb kollekcióját Barack Obamának ajánlotta, megjegyezvén: Obama nyugodt ember, akinek nem kell megfeszíteni izmait, hogy megmutassa az erejét. Hozzátette: a demokrata elnökjelöltnek meg kéne szabadulnia nyakkendőjétől, és kicsit élénkebb színű ingeket kellene hordania.

Mindeközben Vivienne Westwood kavart nagy port azzal, hogy cigányokat küldött a kifutóra, aranyfogakkal és hatalmas medálokkal, bemutatóját uyganis a tolerancia fogalma köré építette fel.

Tiziano Maiolo milánói városi képviselő szerint a divattervező romákról alkotott elképzelése köszönőviszonyban sincs a valósággal. Tiziano azt mondta: "ha Westwood is úgy gondolja, elviszem néhány nomád táborba. Az ott lakó emberek nem akarnak dolgozni, lopásból élnek, és nem tisztelik a törvényeket."