Fogyni akar? Irány a McDonald's!

Infostart
2008. június 25. 10:20
Csaknem 40 kilót fogyott egy amerikai férfi, pedig fél évig nem evett máshol, csak McDonald's éttermekben - igaz, nem szendvicset, sült krumplit és shake-et.

A virginiai Chris Coleson McDonald's diétával fogyott fél év alatt 85 fontot (35,5 kilót): kizárólag salátát, zsömle nélküli húspogácsát és a többi, általában gyorsétteremben kapható ételt, például tortilla tekercset és aszalt almakarikát fogyasztott.

A 42 éves férfi a kúra elején még 130 kilót nyomott, pedig csak 170 centi magas. Konkrétan nem fogalmazta meg, mennyit szeretne fogyni, csak azt, hogy egészségesebben fog étkezni, és életmódot vált - ez pedig sikerült.

A túlsúlyon kívül más nyomós oka is volt erre: "A családomban mindenki szívbeteg. Édesanyámat 62 éves korában vitte el a szíve, apámnak már 39 évesen volt szívinfarktusa. Az én koleszterin-szintem is az egekben járt - most viszont már teljesen normális, 1993 óta először. Jó irányban haladok" - nyilatkozta az ABC "Good Morning America" című reggeli műsorában.

Az üzletember fogyásához az ösztönzést két gyermekétől kapta, bár felesége se bánja a súlyvesztést. Coleson éppen ellenkező irányban indult el, mint Morgan Surlock a Super Size Me című 2004-es dokumentumfilmjében. A filmes 30 napig csak McDonald's menüket evett, így jó alaposan meghízott, és mindenféle egészségügyi problémák jelentkeztek nála.