Nem hallgat tovább a hadsereg az UFO-król

Infostart
2008. június 24. 10:16
Nyilvánosságra hozzák az összes nagy-britanniai "X-aktát", amelyekből többek között kiderül, hogy az elmúlt 30 évben 11 ezernél több UFO-t láttak a szigetország felett. Legutóbb Cardiff légterében vett üldözőbe egy "azonosítatlan repülő tárgy" egy rendőrségi helikoptert, de rendszeresen járnak "idegenek" Bristolban is.

Az elkövetkező négy évben nyilvánosságra hozzák az eddig szigorúan titkosan kezelt kormányzati "X-aktákat" Nagy-Britanniában, ahol az utóbbi időben valóságos UFO-mánia tört ki.

A The Sun beszámolói szerint a múlt héten egy rendőrségi helikoptert "támadott meg" egy UFO Cardiff légterében, a bulvárlap legújabb számában pedig egy bristoli férfi osztotta meg az olvasókkal különös tapasztalatait - és mobiljával le is fényképezte a gyanús "azonosítatlan repülő tárgyat".

A 25 éves John Clamp arról számolt be, hogy rendszeresen lát UFO-t a város felett. "A hátsó kertünk felett jelenik meg, olyan, mint egy kristálykockába zárt fényes arany tűznyelv. Lassan úszik kelet felé, ahol eltűnik. Az egész jó, ha tíz percig tart" - írta a lapnak.

"Tudja, mit beszél"

A férfi kétszer látta a különös égi fényt: egyszer januárban, másodszor pedig áprilisban. Mindkét alkalommal háromszor jelent meg egy órán belül. A pénzügyi szakembernek mindkétszer még arra is volt ideje, hogy szemtanúnak hívja a családját, így valamennyien látták az égi jelenséget.

A londonu UFO Tudományok (LUFOS) elnöke szerint Clampot nem az érzékei csalták meg. "Tudja, mit beszél. Biztos, hogy nem repülőgépet látott, hanem valami olyasmit, aminek nem lett volna szabad Bristol fölött lennie" - vélekedett Roy Lake.

A folyamatos jelentések arra bírták a brit kormányt, hogy fokozatosan nyilvánosságra hozza az UFO-észleléseket. Minden egyes esetről van akta - összesen több mint 160 - és ezek azonnal kutathatóak lesznek, mihelyt bekerülnek a nemzeti archívumba.

Az aktákban a védelmi minisztérium által készített dokumentumok, jelentések és vizsgálati eredmények vannak; a szemtanúk egy része pedig profi: a légierő pilótája és rendőr.

Az anyagok nyilvánosságra hozatalát követelők egyike David Clarke egyetemi tanár. Szerinte eddig rengeteg összeesküvés-elmélet forrása volt, hogy a hadsereg hallgatott az UFO-kkal kapcsolatban - most majd kiderül, hogy ilyesmiről szó sincs.