Csak semmi szexet, kérem, középiskolások vagyunk!

Infostart
2008. június 6. 08:13
Kevesebb középiskolás fogyaszt alkoholt és kábítószert, mint húsz évvel ezelőtt, legálabbis az Egyesült Államokban. Egy felmérésből az is kiderült, hogy a tizenévesek körében azok száma is csökkent, akik szexuális életet élnek.

Az amerikai középiskolások kevesebb mint fele él szexuális életet, 75 százalékuk már ivott alkoholt, 20 százalékuk pedig dohányzik - derült ki egy kormányzati felmérésből.

Az erről szóló kutatást 1991 óta kétévente végzik el az Egyesült Államokban. Érdekes képet mutat a 2007-es és a csaknem húsz évvel ezelőtti eredmények összehasonlítása: korábban többen vallották azt, hogy éltek már szexuális életet, és fogyasztottak már alkoholt vagy cigarettát.

Az első felmérés alkalmával a megkérdezett középiskolások 54 százaléka mondta azt, hogy létesített már szexuális kapcsolatot valakivel, 19 százalékuknak pedig élete során már legalább négy partnere volt. Tavaly ezt csak a megkérdezettek 15 százaléka vallotta magáról.

Változtak az egyes etnikai csoportok adatai közötti különbségek is. A fekete bőrű középiskolásoknak 66 százaléka mondta 2007-ben, hogy már elveszítette a szüzességét, míg 1991-ben az arányuk 82 százalék volt. Most a feketék 28 százaléka mondta, hogy legalább 4 partnere volt már, míg szűk húsz évvel ezelőtt 43 százalékuk.

A fehérek 44 százaléka próbálta már ki a szexet, a szám 50-ről csökkent le 6 százalékponttal 1991 óta.

A latin közösség körében azonban nem tapasztaltak lényegi csökkenést a kutatók. 53-ról mindössze 1 százalékponttal csökkent a szexuális életet élők aránya.

A latin kisebbség a legnagyobb és a leggyorsabban növekvő közösség az Egyesült Államokban. A teljes lakosságnak mintegy 15 százalékát, míg a gyermek lakosság 20 százalékát teszik ki.