A "babyboom" generáció élvezi a szexet, és nem akar házasodni

Infostart
2008. június 4. 21:30
Azok, akik a "babyboom" idején született Észak-Amerikában, jobban élvezik a szexet, szexuális kapcsolataikba szívesen bevonnak egy harmadik személyt, és nem igazán akarnak megházasodni - derül ki egy friss felmérésből.

A "babyboom" generáció tagjainak 46 százaléka jobban élvezi a szexet most, mint húszas-harmincas éveiben - derül ki abból a felmérésből, amelynek során ezer, 1946 és 1964 között született felnőttet kérdeztek meg.

Úgy tűnik, ez a generáció most élvezi leginkább az életet - mondja Marina Glogovac, egy társkereső honlap vezetője, aki irányította a munkát. Hozzátette: ezek az emberek nem ülnek összeroskadva otthon, azt mondogatva, hogy szükségük van valakire, hanem inkább érdekes emberekkel találkoznak.

Az Amerikai Nyugdíjasok Szövetségének adatai szerint Észak-Amerikában 85 millió olyan ember él, akik a "gyerekrobbanáskor" születettek, és ők adják a lakosság 28 százalékát. Becslések szerint 30 százalékuk egyedülálló.

A társkereső honlap felmérése szerint a szóban forgó generáció szingli tagjainak 34 százaléka már az első randi után szexuális kapcsolatot létesít partnerével, míg az "X generáció" - vagyis az 1965 és 1982 között születettek - tagjainak csak a 17 százaléka hajlandó erre.

Ráadásul a szexuálisan aktív "bummerek" 25 százaléka teljesen nyitott arra, hogy a hancúrozásba egy harmadik személyt is bevegyen.

Ez az a generáció, amelyik a feminizmussal és a hatvanas évek liberális gondolkodásával nőtt fel - magyarázza az eredményt a társkereső honlap vezetője. Az Amerikában és Kanadában készült internetes kutatás arra is fényt derít, hogy a megkérdezettek mindössze 10 százaléka akar megházasodni - viszont a 30 és 39 év közöttiek 60 százaléka szeretné oltár elé vezetni partnerét..