Egy vagyonra perli a légitársaságot az elszúrt családi vakáció miatt

Infostart
2008. május 30. 05:00
Egy New York-i ügyvéd egymillió dollárra (mintegy 155 millió forintra) perli az amerikai Delta Air Lines-t, mert a légitársaság rémálommá változtatta családja karácsonyi üdülését: több napra a reptéren ragadtak, a Delta alkalmazottjai pedig lekezelően bántak velük.

Richard Roth 2007 karácsonyán Buenos Airesbe készült, hogy ott ünnepelje meg édesanyja 80. születésnapját. A nő az argentin fővárosban nőtt fel, de már évek óta nem járt ott.

A felejthetetlennek ígérkező utazás helyett valódi rémálommá vált a család kiruccanása: a férfi az anyjával, két tinédzserkorú lányával és feleségével három napot töltött különböző reptereken, napokig azt sem tudták, merre vannak poggyászaik, udvariatlanul bántak velük a légitársaság alkalmazottjai, és összesen 21 ezer dollárt, vagyis több mint 3 millió forintot költöttek argentin hotelszobákra, amiben nem is laktak, valamint ruhákra, mert sokáig nem kapták meg csomagjaikat.

Az ügyvéd úgy döntött, hogy hanyagság, a törvények megsértése és teljes hozzá nem értés miatt beperli a Delta Air Lines-t.

A férfi elmondta: a New York-ból felszálló eredeti járatuk indulását 2 órával halasztották el, majd a családot nem engedték fel az atlantai gépre. Közben a légitársaság egyik alkalmazottja otthagyta a családot, amely így a reptéren ragadt.

Több órás várakozás után a férfival közölték, hogy a legközelebbi járat Argentínába csak két hét múlva indul. Ez után egy másik légitársaságon keresztül sikerült jegyet foglalnia, így a tervezettnél 3 nappal később sikerült is a családnak megérkeznie a dél-amerikai országba - a csomagjaikra még 5 napot kellett várniuk.

Mindez karácsonykor történt, és az ügyvéd szinte az egész ünnepet és nyaralást azzal töltötte Buenos Airesben, hogy felkutassa a Delta légitársaság képviselőit.