Kiderült végre, mit jelent pontosan a korai magömlés

Infostart
2008. május 16. 09:05
Férfiak és nők tömegei szenvednek a korai magömlésről - miközben egészen mostanáig még a szakemberek sem határozták meg pontosan, hogy mi is ennek a szexuális zavarnak a meghatározása.

A Szexuális Orvosok Nemzetközi Társasága (ISSM) a világ legelismertebb szaktekintélyeit bízta meg azzal, hogy határozzák meg pontosan, mit jelent tudományosan a korai magömlés.

A szakértők gyorsak voltak: a meghatározás elkészült, és be is fognak róla számolni az Amerikai Urológusok Szervezetének május 19-én tartandó éves találkozóján.

A kutatók három faktort vettek számításba: az ejakuláció előtt eltelt időt, A magömlés visszatartására való képtelenséget és a korai magömlés negatív következményeit.

Íme, a meghatározás: "Korai magömlésnek nevezzük a férfiak szexuális funkciózavarát, amelynek következtében a magömlés mindig, vagy szinte mindig a behatolás előtt, vagy az után egy percen belül következik be; és amely azzal jár, hogy a férfi képtelen visszatartani a magömlést valamennyi, vagy szinte valamennyi közösülés során; és amely negatív következményekkel jár: aggodalmat, bosszúságot, frusztrációt és / vagy a szexuális intimitás elkerülését okozza."

A munkát vezető Ira D. Sharplin hangsúlyozta, hogy a korai magömlés diagnosztizálása csak az első lépés. Az ebben szenvedőknek tudniuk kell, hogy ez egy egészségügyi probléma, amelyet kezelni kell és lehet.