Pénzen vett jogosítvánnyal száguldoznak a Bundesliga sztárjai

Infostart
2008. május 13. 10:05
Vizsga nélkül szerzett jogosítványt számos közismert labdarúgó Németországban. Találtak ugyanis egy autós iskolát, ahol sem elméleti, sem gyakorlati tudásra nem volt szükség - elegendő volt egy bizonyos összeg lefizetése, és máris kiállították az autóvezetői engedélyt. Az ügyészség által gyűjtött adatok alapján a közigazgatási bíróság most fontolóra vette a jogosítványok bevonását.

A brémai csapat három futballistája, Diego, Naldo és Torsten Frings, de a legutóbbi labdarúgó világbajnokságon a német válogatottban nagy sikerrel bemutatkozott Odonkor is a nordheimi autóvezető iskolában szerzett jogosítványt.

Rajtuk kívül még közel 50-en jutottak módfelett gyanús módon gépkocsivezetői engedélyhez. A braunschweigi ügyészség értesülése szerint 1600 és 2900 euró között mozgott a jogosítványok ára. Az összegen az autóiskola tanára, illetve három vizsga-elnök osztozott.

Azóta Naldo egy hófehér Lamborghini Gallardóval, Diego pedig egy testre szabott Porsche Cayennel száguldozik a német utakon. Ellenük egyelőre nem indul eljárás, mert - mint az ügyészség szóvivője elmondta - még nem rendelkeznek kézzelfogható bizonyítékkal arra, hogy valóban anyagi ellenszolgáltatás fejében kaptak jogosítványt.

A közismert sportolók egyébként feltehetően nem is maguk, hanem csapatuk elöljáróinak tanácsára mentek Nordheimbe autóvezetést tanulni. Tény, hogy azóta egyikük sem tűnt fel szabálytalan vezetéssel vagy balesetek okozásával.

Hanganyag: Vincze András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást