Családi horror: hét gyereke született saját apjától, aki 24 éven keresztül tartotta fogva

Infostart
2008. április 28. 09:50
Az osztrák 42 éves Elisabeth Fritzl a rendőrségnek elmondta: erőszakos apja 1984 óta tartotta őt fogva egy ablaktalan cellában, és 7 gyereke született tőle. Az osztrák férfi még felesége előtt is titkolta, hogy mi történik háza pincéjében.

A horrorra akkor derült fény, amikor a fogva tartott 19, 18 és 5 éves gyerekek közül a legidősebb, Kerstin súlyosan megbetegedett, és Josef Fritzlnek, a gyanú szerinti kegyetlen fogvatartónak kórházba kellett vinnie.

A doktorok egy levelet találtak az eszméletlen lány zsebében, amit az anyja, Elisabeth Fritzl írt: kérlelte az orvosokat, hogy mentsék meg a lányát, akit azóta is az intenzív osztályon kezelnek.

Az orvosi személyzetnek gyanús lett az eset, és kérték a hatóságokat, hogy kutassák fel az anyát. A rendőrök így jutottak el Josef Fritzl a kelet-ausztriai Amsettenben található lakásához, amiben rábukkantak egy titkos földalatti rejtekhelyre. Apró bejáratát a garázsban egy szekrény mögött rejtette el, és egy kód beütésével nyílt ki.

A 19 éves Kerstinnek, a 18 éves Stefannak, az 5 éves Felixnek és anyjuknak, Elisabethnek ebben a közel 170 centiméter magas ablaktalan cellában kellett élniük. Fényt csak egy villanykörtéből kaptak.

Családi horror

Ahogy múlik az idő, úgy derül egyre több fény a horrorisztikus családtörténet további részleteire. Állítólag a most 73 éves Josefnek még 3 gyereke van lányától: a 16 éves Lisa, a 14 éves Monika és a 12 éves Alexander, akikről azt hazudta feleségének, Rosemarie-nek, hogy Elisabeth hagyta őket a küszöbön, mert csatlakozott egy szektához.

A hetedik gyerek három nappal születése után halt meg, és a férfi elégette a holttestét. A gyanútlan feleség semmit sem tudott arról, mit művel a férje.

A kiszabadult Elisabeth elmondta a rendőrségnek, hogy apja már 11 éves kora óta molesztálta, és 1984-ben zárta be őt.

Az eldugott cellában 24 éven keresztül zaklatta, és folyamatosan erőszakoskodott vele - így esett többször is teherbe. Mivel nem járhattak ki a cellákból, Elisabethnek kellett megtanítania őket beszélni.

A kegyetlen férfi két emelettel "családja" felett élt, sőt még bérlőknek is adott ki szobákat. A rendőrség szerint a négy kis fürdőszobát tartalmazó rejtett cellák összmérete 80 négyzetméter.

A szomszédok ártalmatlan öregembernek tartották, egyikőjük sem sejtette a valóságot. Ausztriát sokkolták a hírek: Günther Platter belügyminiszter "megfejthetetlen bűnténynek" nevezte az esetet.

Nem ez az első ehhez hasonló rémisztő ügy az alpesi országban: 2006 augusztusában Natascha Kampusch menekült meg fogvatartójától, aki 8 éven keresztül tartotta bezárva a lakás alagsorába. Tavaly februárban pedig a rendőrség egy linzi ügyvédet buktatott le, aki 3 gyerekét tartott fogva 7 éven át.