Megverte a betörőt, majd kést szorított a torkához - vakon

Infostart
2008. április 25. 21:30
Egy vak férfi megverte a házába betörőt, akit a rendőrség megérkezéséig késsel tartott sakkban az Egyesült Államokban.

Kinyitottam az ajtót, és belefutottam a betolakodóba. Beszorítottam a mosókonyhába, és csak püföltem - mondta a vak Allan Kieta, aki középiskolás korában birkózó volt. A 49 éves férfi vallomása szerint a nadrágszíjánál fogva ragadta meg a betörőt, és így tuszkolta őt be a helyiségbe, ahol miután megverte, kést szorított a torkához.

A kutyája jelezte, hogy idegen hatolt be a lakásba. Miután a vak férfi elkapta, és sarokba szorította a betörőt, megpróbálta hívni a rendőrséget, de a jobb helyett a bal kezét kellett használnia. És mivel súlyos látássérült, nem látta a telefon gombjait, így legalább húszszor kellett próbálkoznia, míg végre be tudta ütni a 911-et.

A rendőrség perceken belül megérkezett, és letartóztatta a 25 éves betolakodót, aki, amikor szembetalálkozott a ház vak tulajával, azt mondta neki, hogy csak a macskáját akarja megnézni. A rendőrségen pedig tagadta, hogy ki akarta rabolni a házat, és azt mondta: ő a férfi lányának volt barátja, és csak a lányt akarta meglátogatni.

Allan Kieta csak kisebb sérüléseket szenvedett, és a rendőrség szerint figyelemre méltó tettet hajtott végre azzal, hogy vakon meg tudta magát védeni.