Magazint indít az orosz milliárdos - sznoboknak

Infostart
2008. április 24. 20:45
Az orosz szupergazdagok szeretik fitogtatni gazdagságukat. Hamarosan már egy külön magazinjuk is lesz erre.

Az új magazin azoknak az embereknek szól, akik sikeresek, vagy azok akarnak lenni - mondta Mihajl Prokorov orosz milliárdos, aki hamarosan elindítja a Sznobot.

A 42 éves férfi megteheti, hogy útjára indítsa saját újságát, ugyanis a vagyonát 22 milliárd dollárra becsülik, így a magazinra szánt 150 millió dollár aprópénzt jelent a számára.

A tervek szerint a magazin első száma nyáron kerül az újságárusokhoz, és életmóddal, utazással, valamint üzleti hírekkel foglakozik majd. Természetesen külön internetes oldala is lesz, sőt a milliárdos egy, a magazin tematikájához illeszkedő tévécsatorna elindítását is fontolgatja.

Prokorov, aki jelenleg a világ legnagyobb nikkelkitermelő vállalatának, valamint egy aranykitermelő cégnek a tulajdonosa, óriási vagyonát a kaotikus kilencvenes években szerezte. A Szovjetunió összeomlása után több üzlettársával együtt sikerült az egykori szovjet ipar bizonyos részeit megkaparintania. Ennek köszönhetően ma már a Forbes amerikai gazdasági magazin listája szerint ő a világ 24. leggazdagabb embere.

A nőtlen orosz milliárdos 2007-ben azzal került az orosz újságok címlapjára, hogy a francia rendőrség prostitúcióval kapcsolatos ügyei miatt letartóztatta a courcheveli síparadicsomban. Rövid időn belül azonban bűncselekmény hiányában szabadlábra helyezték.