Mick Jagger babérjaira vágyik a pucér kakadu - videóval

Infostart
2008. április 17. 11:37
Sztár lett az interneten Oscar, a tollatlan kakadu. A floridai jószág betegsége miatt klinikán él, ahol hamar a gondozók kedvence lett - többek között félelmetes tánctudása miatt.

Oscar lett a YouTube egyik sztárja, több ezren nézték már meg a róla készült televíziós riportot.

Oscar - amely a neve ellenére nőstény - nem igazán csinos jószág, sőt, egyenesen a világ legcsúnyább madarának választották meg a minap. Csúfságának oka, hogy egy súlyos kór miatt elveszítette a tollait.

A betegség miatt ugyanis a tollak deformálódnak, így irritálják a madarat, amely kitépkedi azokat. Oscarnak az orvosok legföljebb hat hónapot adtak - de ennek már 12 éve.

Azt azonban a kakadu is bizonyítja, hogy a szépség belülről fakad. A madár igazi jellem, különlegessége pedig az, hogy úgy táncol, mint Mick Jagger.

Mivel a betegség végzetes és súlyosan fertőző a többi madár számára, Oscart egy emberekkel foglalkozó jótékonysági intézményben helyezték el, amelynek állatorvosa szerint Oscar abszolút különleges, egyáltalán nem hasonlít a többi kakaduhoz.

Oscar olyan népszerű lett, hogy sorba jelentkeznek, akik örökbe fogadnák - de senki nem kaphatja meg. "Õ a miénk, és nem adjuk senkinek" - jelentette ki az intézmény egyik vezetője.