Megvan az autómosóba porszívózott gyémánt gazdája

InfoRádió / MTI
2008. április 15. 06:45
Meglett a gazdája annak a 78 millió forintot érő briliáns függőnek, amely egy autómosó porszívójából bukkant elő pénteken Szentpétervárott.

Egyelőre csak annyit közölt az autómosó tulajdonosa, hogy telefonált egy férfi, aki pontosan leírta az ékszert, s ő, vagy egy megbízottja kedden megy el az értékes darabért.

A függőt megtaláló kocsitakarítók elcsodálkoztak ugyan, de nem annyira, mint amikor elvitték felbecsültetni a nyakláncról leszakadt drágaköves holmit, és kiderült rendkívüli értéke.

"Leesett az állam az elképedéstől" - mondta az autómosó tulajdonosa. Elmondta: eszébe sem jutott megtartani a leletet, hiszen ügyfelei is mind jobb emberek, de maga is jómódú vállalkozó, s hírneve meg a bizalom fontosabb pár brillnél.

Az ékszert nem mutatták meg sehol a sajtóban, hogy valóban annak tudják visszaadni, aki pontosan leírja, vagyis a tulajdonosa. A közlemény azonban azt is tartalmazza, hogy az értékes apróság képei szerepelhetnek a sajtóban, amint tulajdonosa átvette a becsületes megtalálóktól.